Bemutatkozik

Bemutatkozik a MOME

90 perc
Expresszó
Bemutatkozik a MOME

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, azaz a MOME a hazai alkotói és tervezői kultúra egyik legfontosabb intézménye. A Média Intézeten belül működő Média Design, illetve Animáció Szak tevékenységét maguk a hallgatók mutatják be.

MOME Média Design

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média design képzésének célja gyakorlati és elméleti szakmai alapokat nyújtani az audiovizuális kommunikáció és az új média területén. Az oktatás mozgóképes része átfogja a kreatív folyamatot a projektek előkészítésétől az utómunkálatokig. A moderátor Misota Dániel ​röviden bemutatja az ország legrégebbi média design szakát, majd két, vizsgamunkaként készült videóklip megtekintése után az alkotókkal, az alapszakos képzés korábbi hallgatóival, Szatory Dorinával, Jenei Szilveszterrel, Válics Péterrel, Horvárh Gituval és Lukácsi Lizával a moderátor beszélget.

​A program második felében levetítjük a Ne menekülj a csókok elől című tavalyi diplomafilmet, majd László Lilivel, 2020-ban végzett alumnával, a film rendezőjével találkozhatnak.

MOME Anim

A MOME Anim a hazai animáció egyik meghatározó kreatív műhelye, amelyben az oktatáson túl a tehetséggondozás és a tartalomfejlesztés is fontos szerepet kap.

A program első felében animációs hallgatók mutatják be munkáikat. Ezt követően az utóbbi évek fesztiválsikereket elért diplomafilmjei közül nézhetünk meg kettőt, Kádár Melinda a Forrás és a torony és Hegyi Olivér Take Me Please című alkotását.

A rendezőkkel Gelley Bálint beszélget filmjeikről és az animációs pályakezdés lehetőségeiről.