Kerekasztal beszélgetés: HUNYADI, az európai léptékű sorozat

Kísérőprogram

Június 15-én 14 órakor a FOTON-ban a Variety szerint minden idők egyik legepikusabb európai televíziós produkciója, az itthon és világszerte télen a képernyőre kerülő 10 részes Hunyadi sorozathoz kapcsolódóan lesz kerekasztal-beszélgetés. Többek között a két rendező, Nagypál Orsi és Lengyel Balázs, a Szilágyi Erzsébetet megformáló Rujder Vivien és Hunyadit játszó Kádár L. Gellért mesél a forgatásról Kinizsi Ottó moderálásában.

Ezen túl egy látványos beharangozó anyagot lát a szakmai közönség a MOZ.GO-n, ahol az alkotók elmesélik, hogyan formálódott a produkció, amely Braziliától Skandinávián át Japánig elviszi a magyar történelem egyik legnagyobb alakjának a hírét. Kulcsrészleteket árulnak el a forgatás hátteréről, beavatnak a történetmesélés kihívásaiba, és felfedik a karakterek életre keltésének folyamatát. Beavatják a szakmai közönséget abba, miként jön létre ez a 10 részes eposz – a forgatókönyvírástól az utómunkáig. 

A sorozat producere a magyar származású Robert Lantos, rendezői az Oscar-jelölt és Emmy-díjas Robert Dornhelm, Nagypál Orsi, Szász Attila és Lengyel Balázs. A több mint 600 színészt és kaszkadőrt megmozgató Hunyadit a valaha készült legnagyobb volumenű magyar produkcióként tartják számon. A sorozat közel sem csak a történelem szerelmeseinek szól: a botrányok, politikai, hatalmi játszmák, udvari intrikák és az erős női karakterek olyan magával ragadó történetet kínálnak, amely sokak számára rendkívül releváns és szórakoztató. Ismerd meg a magyar hőst, akiért még több mint öt évszázaddal később is szól a déli harangszó!

A kerekasztal-beszélgetés 14:00-kor kezdődik és regisztrációhoz kötött, a beszélgetésen 20 fő tud részt venni.

Regisztráció: https://veb2023.typeform.com/to/fUlHXc1O 


Információk

Időpont 2024. június 15. 14:00
Foton Audiovizuális Centrum Veszprém
Program Kerekasztal beszélgetés: HUNYADI, az európai léptékű sorozat Esemény Kísérőprogram

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!