KONCERT: AUREVOIR, KOLLÁR-KLEMENCZ, CINEMATQUE DISCOTEQUE

Kísérőprogram

Június 10-én, szombat este a Kollár-Klemencz Kamarazenekarral, az Aurevoir-ral és a Cinematique Discoteque-kel bulizhatunk az Óváros téren.

KOLLÁR-KLEMENCZ KAMARAZENEKAR

Június 10., 18:30

A folyó a Kollár-Klemencz Kamarazenekar sorrendben ötödik albuma, tudatos folytatása annak a minden természetben mélyre hatoló munkának, amit a dalszerző Kollár-Klemencz László az irodalomban is és a zenében is következetesen visz, és vezeti vissza a közönségét abba a lenyűgöző világba, ahonnan minden folyó ered. 

A klasszikus zenei, népzenei, világzenei zenészek az évek során maximálisan szervültek az állandóan új utakat kereső zenekarvezető változásainak állandóságához, s az így kialakult Kollár-Klemencz világ éppen annyira természeti, mint természetfeletti, éppen annyira hordozza a magyar kultúra nyomait, mint amennyire határok nélküli. 

AUREVOIR

Június 10., 21:00

Az Aurevoir. zsámbéki és Zsámbék környéki fiatalokból álló ethno-beat zenekar. 2015 márciusában hattagú együttesként kezdték pályafutásukat, a felállás többszöri változását követően jelenleg nyolc zenész alkotja a zenekart. A kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy magukat, illetve zenéjüket ne szorítsák szigorúan meghatározott műfaji keretek közé; az ethno-beat mint műfaj megnevezés arra utal, hogy leginkább a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza dalaikban, e műfajok hatottak leginkább alkotó tevékenységükre, legfőbb példaképeik a táncházmozgalom és a beatmozgalom jeles képviselői. Zenéjükben koncepciózusan jelen van a sokszínűség; ahogyan a magyar, cigány, ír és délszláv népzene motívumai és az 1960-as évek beatzenéje, úgy a francia kávéházi sanzonok világa és a régi reneszánsz, barokk zene egyaránt alapul szolgál dalaikhoz. A zenekar neve ("a viszontlátásra!") arra enged következtetni, hogy a könnyűzenében a konkrét, egymástól élesen elválasztható stílusok ma már nem figyelhetők meg, a könnyűzenei alkotások egyre inkább ezen stílusok keveredésének eredményeként keletkeznek. Az Aurevoir. elköszön a régi korszaktól, ezzel együtt pedig nyit az új felé, melyben ugyanakkor visszaköszönnek a korábban kialakult zenei stílusok.

CINEMATIQUE DISCOTEQUE

Infragandhi / Lvl 

Június 10., 23:00

Magyar és egyetemes filmzenékből inspirálódott, kifejezetten filmzeneszerű kortárs tánczenékből építkező önfeledt kollázs. Ha úgy tetszik, egy elképzelt táncfilm elképzelt soundtrack-je, a hazai filmtörténet legendás jeleneteiből összeállított vizuállal megtámogatva.

Helyszín: Filmio Fröccsterasz (Veszprém, Óváros tér)


Információk

Időpont 2023. június 10. 18:30 Program KONCERT: AUREVOIR, KOLLÁR-KLEMENCZ, CINEMATQUE DISCOTEQUE Esemény Kísérőprogram Jegyek

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!