Kísérőprogram

CSAKNEKEDKISLÁNY / MÖRK / DJ BOOTSIE @ FILMIO FRÖCCSTERASZ

330 perc
FILMIO Fröccsterasz - Óváros tér
CSAKNEKEDKISLÁNY / MÖRK / DJ BOOTSIE @ FILMIO FRÖCCSTERASZ

19:00 MÖRK
 
A Mörk soulos, funkos, jazzes popzenével tűnt ki a 2010-es évek közepén, az itthon sokáig háttérben lévő műfajba már a 2016-os első nagylemez, a változatos You Are Free To Choose új lendületet hozott, a formáció pedig nemzetközi viszonylatban is elismerést váltott ki. Az ellentétes hangulatú minialbum-pár, a 2018-as és 2019-es dalokból összeálló The Death And Resurrection Of Mörk tovább növelte a zenekar népszerűségét, a lemezhez tartozó fellépések pedig még jobban cizellálták a Mörk megszólalásában rejlő erőt, és a magabiztosság még több külföldi koncertet eredményezett. Ezen az úton jutott el a négyes oda, hogy a 2020-21 során született szerzeményei a korábbiaknál egységesebbek lettek. Jazzfunkos, hiphopos alapokon szolidan elszállós vibrálás ringat, akár a Khruangbin-féle nyugibugi nem is olyan távoli rokonaként. Ha kell, szitár-gitár visz révbe, ha kell, világhírű japán trombitás – Takuya Kuroda – által fújt dallam reptet, miközben a szövegek az elmúlt két év, világban végbement változásaira is az egyén szintjén reflektálnak: „a szeretet bármely formájától kezdve a valós problémákkal való szembenézés szükségszerűségén át egészen a radikális new-age gondolkodással szembeni kritikáig.”
 
A Mörk tehát tovább érett, élőben pedig ehhez mérten is természetes játékossággal, erőteljesen lesznek jelen a Mozgókép Fesztiválon június 10-én.
 
 
21:00 CSAKNEKEDKISLÁNY
 
A Csaknekedkislány tánczenekar sokat táncol, még többet kacsint, és szinte soha nem hazudik! Egy marék viccesfiú különböző zenei zsánerekben merítkezve próbál megúszni egy koncertet a lehető legkevesebb erőltetett komolysággal. Erős hatással van rájuk a '60-as évek beatje, a '80-as évek undergroundja és a 2010-es évek minden kisiklott szerelmi kísérlete. 
 
Csaknektekfilmőrültek, az Óváros téren, június 10-én a Mozgókép Fesztiválon.
 
 
23:00 DJ BOOTSIE
 
Hiphop, basszusütemek, elektronika, scratch, film- és népzenei elemek, csipetnyi komolyzene és nyomokban jazz... ezek mesteri elegye határozza meg a 20 éve pályán lévő producer, Solymosi Vilmos (DJ Bootsie) alkotásait. 
 
Egyéni hangja már az Ugar Recordsnál 2004-ben megjelent első lemezével (The Silent Partner) kitűnt a nemzetközi hiphop-elektronikus szcénából.
 
Második és harmadik önálló albumát az angol BBE kiadó jelentette meg a műfaj világszerte legnagyobb neveinek (J-Dilla, Pete Rock, DJ Vadim, DJ Jezzy Jeff, Madlib) társaságában. 
 
Készített színházi és filmzenéket, számai neves válogatásokon, sorozatokban, a divatvilág fórumain szerepelnek. (Buddha Bar, CSI: A helyszínelők sorozat, Vogue.de, Mercedes Benz Mixtape, Marc Cain, DJ Cam-My Playlist...) 
 
Egy biztos, bólogatásban és súlyos basszusokban nem lesz hiány június 10-én az Óváros téren, a Mozgókép Fesztiválon.