KONCERT: Hot Jazz Band - A magyar film hőskora

Kísérőprogram

Az 1985-ben alakult Hot Jazz Band az 1920-as, '30-as, '40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsa, a háború előtti magyar filmek slágereinek és a jazzkorszak népszerű amerikai szórakoztató-zenéjének eredethű megszólaltatója.

Hazai koncertjeiken a magyar szerzemények képezik műsoruk gerincét. Ez a zene olyan csillagokat idéz meg, mint Karády Katalin, Jávor Pál, Kabos Gyula, Latabár Kálmán, Louis Armstrong, Benny Goodman, Bing Crosby, és olyan komponistákat, mint Seress Rezső, Márkus Alfréd, Fényes Szabolcs, George Gershwin, Duke Ellington. 2022-ben a zenekar egy gyermekeknek szóló műsorral lepte meg közönségét.

Magyarország legsikeresebb jazz-zenekara négy nemzetközi és két hazai verseny győztese, amelyek közül a legkiemelkedőbb az 1995-ben, Franciaországban, 54 zenekar részvételével megrendezett New Orleans Nemzetközi Jazzverseny. Hat alkalommal kaptak meghívást a világ legnagyobb szabású tradicionális jazz-fesztiváljára, Sacramentóba. A Hot Jazz Band kétszer részesült eMeRTon-díjban, megkapta a Líra-díjat, a Louis Armstrong Emlékdíjat, az Ezüst Életfa-díjat, a Fonogram-díjat és 2015-ben a hazai dixieland és jazz-zenekarok közül elsőként részesült a legmagasabb állami kitüntetésben, a Kossuth-díjban. Alapítása óta tizennégy CD-t jelentetett meg és 22 európai országon kívül turnézott az USA-ban és a Távol-Keleten, Shanghaiban.


Információk

Időpont 2024. június 15. 21:00
FILMIO Fröccsterasz az Óváros téren Veszprém
Program KONCERT: Hot Jazz Band - A magyar film hőskora Esemény Kísérőprogram

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!