Az unoka

2020 | magyar dráma | 120 perc
16 éven aluliak számára nem ajánlott
Hangvilla
Az unoka
Közönség­találkozó
Tagore sétány
Az unoka
Közönség­találkozó

Elmarad a június 10-i balatonfüredi ’Az unoka’ című film vetítése a Tagore sétányon. A helyszínen jelenleg is erős a levegőmozgás, de estére 60 kilométeres széllökések várhatóak a meteorológiai szolgálat jelzése szerint. Ilyen időjárási viszonyok között a szabadtéri mozi vászna nem használható biztonságosan.
A film második vetítése Veszprémben, a Hangvillában lesz június 11-én 21:30-tól, ahol a film alkotói szintén jelen lesznek.
Az előadásra vásárolt jegyeket pár napon belül, automatikusan visszatérítjük. A fesztivál többi vetítései és programjai változatlanul az eredeti időpontban megvalósulnak.

Az Oscar-díjas Deák Kristóf egy családi tragédiát feldolgozva állította első mozifilmje középpontjába az unokázós csalásokat. A fekete humorral fűszerezett thrillerben számos rég látott idős színész tűnik fel.A napjainkban játszódó bosszútörténet főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi. Miután imádott nagyapja egy lelketlen csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Ehhez találékonyságra, rafinériára és önbizalomra van szüksége – meg egy csapat szövetségesre.Az Oscar-díjas Deák Kristóf az unokázós csalásokat állította első mozifilmje középpontjába, személyes élményeit is feldolgozva. A sötét képsorokat empátia hatja át, illetve az a meggyőződés, hogy hetven felett is van élet, és ezek az emberi sorsok is figyelemre érdemesek. A fekete humorral fűszerezett thrillerben számos rég látott idős színész tűnik fel.

Magyar Mozgókép Díjra az alábbi kategóriákban jelölt:

Legjobb játékfilm / Legjobb rendező / Legjobb operatőr / Legjobb maszk / Legjobb első filmes rendező

Alkotók

Rendező: Deák Kristóf
Producer: Zákonyi S. Tamás
Író: Deák Kristóf, Nina Kov
Operatőr: Maly Róbert
Vágó: Csillag Mano
Zeneszerző: Balázs Ádám
Hang: Péterffy Máté
Maszk/smink: Kriskó Ancsa

Szereplők

Blahó Gergő, Jordán Tamás, Jászberényi Gábor, Papp János, Pogány Judit, Bárdos Judit, Döbrösi Laura, Hámori Ildikó