Külön falka

2021 | magyar-szlovák dráma | 98 perc
12 éven aluliak számára nem ajánlott
Expresszó
Külön falka
Agóra Kulturális Központ
Külön falka

Kis Hajni a börtönviselt apa és vadóc kislánya komplikált egymásra találásáról mesél. Karcos, és mégis életigenlő dráma, amelyben a két újonc színész, Horváth Zorka és Dietz Gusztáv nagyszerű párost alkot.

Kis Hajni első nagyjátékfilmjében a börtönviselt apa és kislánya komplikált egymásra találásáról mesél. A tizenkét éves, vadóc Niki nehezen illeszkedik be az iskolába, hazugságokkal fest magának egy boldogabb családi hátteret. Egyik este, nagyszülei tiltása ellenére, felkeresi a kidobóként dolgozó, mogorva, erőszaktól sem visszariadó apját. Egyikük Scootert, a másik izlandi szintipopot hallgat, de így is nyilvánvaló, hogy szükségük van egymásra. Karcos, és mégis életigenlő dráma, amelyben a két újonc színész, Horváth Zorka és Dietz Gusztáv nagyszerű párost alkot.

Magyar Mozgókép Díjra az alábbi kategóriákban jelölt:

Legjobb játékfilm / Legjobb férfi főszereplő / Legjobb operatőr / Legjobb forgatókönyvíró / Legjobb hangmérnök, hangmester / Legjobb mellékszereplő / Legjobb jelmez / Legjobb vágó / Legjobb zeneszerző / Legjobb első filmes rendező

Alkotók

Rendező: Kis Hajni
Producer: Berkes Júlia, Zachar Balázs
Író: Szántó Fanni, Kis Hajni
Operatőr: Nyoszoli Ákos
Vágó: Gorácz Vanda
Zeneszerző: Borsos Oleg
Hang: Kozák Dusan
Jelmez: Giliga Ilka

Szereplők

Dietz Gusztáv, Horváth Zorka